Gazetarët duhet të mbrohen

Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

– Gazetarët duhet të mbrohen, në mënyrë që ata të mund ta kryejnë  punën e tyre plotësisht të lirë dhe të pashqetësuar,  kanë kumtuar nga Ministria e  Administratës Publike, Shoqërisë  Dixhitale dhe Media.

Ministria dënoi sulmin e djeshëm ndaj kryeredaktorit të “Monitorit “, Esad Koçan, dhe u bëri thirrje autoriteteve kompetente të përcaktojnë të gjitha rrethanat e këtij sulmi dhe dënimin e autorit sa më shpejt të jetë e mundur.

“Ne shprehim keqardhje për këtë dhe të gjitha sulmet e fundit ndaj përfaqësuesve të mediave dhe dënojmë çdo akt dhune në këtë dhe çdo sferë të shoqërisë sonë,” thanë  Ministria.

Ata përkujtuan se Ministrja Tamara Srzentiq ka nis  konsultat ndër-departamentale në Qeveri, me iniciativën e Shoqatës së Mediave të Evropës Juglindore, për dhënien e statusit të personit zyrtar  një për  gazetaret  dhe gazetarët në Malin e Zi.

“Gazetaret  dhe gazetarët duhet të jenë të mbrijtur në mënyrë që ata të mund ta bëjnë punën e tyre plotësisht të lirë dhe të patrazuar në një mjedis në të cilin do të afirmohet liria e plotë e shprehjes dhe gazetaria profesionale,” theksuan  nga Ministria.

Ata u bënë thirrje të gjitha mediave, shoqatave të medias dhe organizatave të shoqërisë civile të bashkohen me ta në zgjidhjen e këtyre problemeve përmes Dialogut të Vazhdueshëm me Media, të iniciuar nga Kryeministrat Zdravko Krivokapić dhe Srzentić.

“Si të gjitha çështjet e tjera që rëndojnë punën e komunitetit të medias dhe kontribuojnë në përmirësimin e kushteve për punën e mediave, sigurinë dhe sigurinë e tyre”, tha Ministria në një deklaratë

Share.