FESTA E 1 MAJIT

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sindikatët e punëtorëve në tërë botën sot e shënojnë 1 majin, Ditën e Punëtorëve e cila në shumë vende karkterizohet me protesta për atë që konsiderohet si përpjekje e vazhdueshme për të siguruar të drejtat elementare të punëtorëve.

Protestat e para që kanë  sjellë shënimin e 1 Majit si Dita e Punëtorëve janë mbajtur në Australi dhe SHBA, ndërsa ishte kongresi i Internacionales së parë të socialstëve dhe anarkistëve në Gjenevë që dolën me propozimin për ditën ligjore të punës prej 8 orësh.

Share.