EUROPA DUHET TË JETË E BASHKUAR ME TË GJITHË

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Europa duhet të jetë e bashkuar në tërë kontinentin, nëse ajo dëshiron të jetë konkurente dhe të qëndrojë në lojën e madhe, kështu ka deklaruar kryetari I Malit të Zi Millo Gjukanoviq në Forumin e 7-të global I cili po mbahet në Baku. Ai ka porositur se nuk ka formula të gatshme për politikë të re të jashtme.  ” Por për të qenë e suksesshme, dhe për të qenë e përshtatshme në të gjitha kohërat, ajo duhet të përmbajë multietnicitetin dhe multikulturalizmin në të gjitha sistemet shoqërore në nivel local, si dhe multilaterizmin në nivel global” ,  theksoi Gjukanoviq.

Share.