Elektrana me diell në Malin e Brisë do të ndërtohet deri në vitin 2024

0

Procedurat e nevojshme për fillimin e ndërtimit të elektranës me diell në Malin e Brisë pritet të përfundojnë deri në muajin prill, me çka do të krijohen kushtet për fillimin e realizmit të këtij investimit, kanë njoftuar nga Elektroekonomia e Malit të Zi. Ky investim që kryhet në bashkëpunim me kompaninën finlandeze Fortum dhe Sterling&Wilson, do të përfundojë në vitin 2024. Kjo elektranë me diell do të ketë fuqi prej 250 megavat , kurse prodhimi vjetori pritet të jetë rreth 450 gigavat/orë energji elektrike.

Share.