Dyshime për korrupsion: Kërkohet heqja e subvencioneve për elektranën në Mozhurë

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Organizata joqeveritare Aksioni për Drejtësi Sociale (ASP) i dërgoi një kërkesë zyrtare Kryeministrit Zdravko Krivokapiq dhe Zëvendës Kryeministrit Dritan Abazoviq, që në bazë të dyshimeve për korrupison të iniciojnë shkëputjen e kontratës me investitorin e projektit Mozura Wind Park, dhe heqjen e të drejtës për subvencione të paguar nga konsumatorët përmes faturave të energjisë elektrike. Sipas të dhënave të kësaj shoqate të marra në bazë të Ligjit për Qasje të Lirë në Informacion, konsumatorët kanë paguar 6.1 milion euro subvencione përmes faturave të energjisë elektrike, nga fillimi i punës së kësaj elektrane me erë në fundt të vitit 2019 ,e deri në fillim të këtj viti.

 

B.Çoba

Share.