“Duke ulur arkivolin për të varrosur urrejtjen dhe përçarjen”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zëvëndës Kryeministri i Malit të Zi Dritan Abazoviq tha se ishte e trishtuar që bashkësia ndërkombëtare dhe elitat politike lejuan që gjenocidi në Srebrenicë të ndodhte në shekullin e 20-të.

Ai tha se shpresonte që duke ulur arkivolin në një mënyrë simbolike, urrejtja, padrejtësia, përçarja dhe përçarja mes njerëzve do të varroseshin në Srebrenicë, dhe se dashuria, harmonia dhe toleranca do të buronin nga toka e Bosnjës dhe do të përhapeshin në vende të tjera.

Këtë vit, delegacione të shumta mbërritën në Potoçari nga Mali i Zi. Ai i tha N1 Sarajeva se ky është një mesazh se Mali i Zi është një vend mik dhe se politika e tyre ka për qëllim paqen dhe përballjen me të kaluarën.

“Në dekadat e fundit, ne nuk i kemi shteruar të gjitha krimet e luftës ose kemi ekzaminuar rolin tonë në këtë, por disa breza të rinj po vijnë dhe mbase ata do të jenë më të suksesshëm në këtë. Ne nuk do të kemi asnjë kufizim në zbatimin e ligjit dhe hetimin e përgjegjësisë së disa prej njerëzve tanë ose politikanëve që morën pjesë në shpërbërjen e përgjakshme të ish-Jugosllavisë.

“Sot, kishte një dëshirë për të qenë këtu dhe për të dënuar jo vetëm gjenocidin në Srebrenicë, por edhe të gjitha krimet, dhe për të treguar solidaritet me familjet e të gjitha viktimave të ish-Jugosllavisë,” tha Abazoviq.

Share.