Duhet të ruajmë “markën tonë të artë”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Misioni i Sveti Stefan dhe Parkut Milocerski është përcaktuar qartë që nga fillimi i zhvillimit të turizmit në Malin e Zi. Ky mjedis unik natyral me një fshat autentik peshkimi u bë një kompleks ekskluziv turistik në 13 korrik 1960, i cili promovoi Malin e Zi dhe ish Jugosllavinë në një shkallë globale dhe u bë një kompleks ekskluziv turistik, shkruan ish-Ministri i Turizmit Predrag Neneziq për Pobjeda. Vetëm nga Amerika, Shën Stefani vizitohej mesatarisht nga 120 grupe në vit dhe paguhej kryesisht në dollarë. Efektet e drejtpërdrejta financiare të këtij vendi flasin vetë. Deri në fillim të këtij viti, mbi 70 milion euro janë investuar në kompleks, 21.5 milion euro janë paguar për qiranë dhe më shumë se 22 milion euro taksa dhe kontribute janë paguar në arkat e shtetit. E gjithë kjo konfirmohet nga gjetjet e tre kompanive ndërkombëtare të auditimit. Deri më tani, deri në 50 për qind më shumë njerëz se më parë janë punësuar në këtë kompleks ekskluziv , dhe është e qartë se efektet indirekte janë shumë më të mëdha.

 

Share.