DPS duhet të pranojë përsëritjen e zgjedhjeve

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Partia Demokratike e Socialistëve (PDS) duhet të bien dakord për të përsëritur zgjedhjet, ka thënë nënkryetari i  Lëvizjes Qytetare  URA- Dritan Abazoviq, duke deklaruar se këtë vit pret të  kapërcehet kriza politike.

Ai  ka thënë se  bojkotimi i Parlamentit është pasojë logjike e asaj që ndodhi në zgjedhjet parlamentare dhe se, tani për tani, opozita thotë se një veprim i tillë është treguar  si një mjet efektiv për të fituar lirinë dhe për të mbrojtur Kushtetutën e Malit të Zi, në veçanti kurë është fjala për  krijimin e qeverisë dhe sovranitetin të qytetarëve. “Po të mos ishte kështu, qeveria nuk do t’i lutej çdo ditë opozitës për t’u kthyer në parlament,” tha Abazoviq. “DPS duhet të bien dakord për të përsëritur zgjedhjet presidenciale jo më vonë se,  në vitin 2018,  ndërsa institucionet shtërore  deri atëherë duhet të çojë në fund  çështjen në lidhje me” grusht shtetin “ku janë ngatrruar paraprakisht .

Share.