Dilema e Greqisë

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bankrotimi i Greqisë , Gjermanisë do ti kushtonte 80 miliard euro dhe mbi këto baza opsioni me i mirë është që Athina ta braktisë eurozonën edhe përsëri të kthejë valutën e vet drahmen, konsiderojnë analistet ekonomik gjerman. Nëse dështon takimi i minstrave të financave të eurozonës , i konvokuar për ditën e hënë , është e sigurt se greqija bankroton dhe e braktisë euro zonën. Analistët vlerësojnë se drahma është devalvuar 50 % , mbase mund të permirësojë ekonominë greke edhe ta bëjë me konkuruese. Për shkak të cmimeve të ulëta dhe inkurajuese , do të shtohej numri i turistëve , si dhe prodhimet me çmime më të ulëta nga importi do të mund të nxitnin zhvillimin ekonomik të greqisë.

Share.