COVID-19: Të premten masa të reja

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Komisioni për Luftën kundër Koronavirusit do të miratojë masa të reja epidemiologjike nesër, njoftoi Ministrja e Shëndetësisë, Jellena Boroviniq Bojoviq.

Masat e reja në luftën kundër koronavirusit, siç deklaroi ajo, do të shpallen të premten, në konferencë për shtyp.

“Siç kam njoftuar, në rast të një ndryshimi në pamjen epidemiologjike në Malin e Zi, masat

“Sot, nga 1,694 të testuar, 47 kanë rezultuar pozitiv. Situata kërkon kujdes. Sa më shumë që qytetarët të vaksinohen, aq më pak kufizime do të ketë, ” tha Boroviniq Bojoviq.

Në rast të përkeqësimit të situatës epidemiologjike, ISHP do të përdorë rekomandimet nga Lista e aktiviteteve kryesore dhe nivelet e gatishmërisë për variante kritike të SARS-CoV-2 dhe rritjen e transmetimit në vendet në të gjithë Evropën, një dokument i paraqitur atyre nga Organizata Botërore e Shëndetësisë , ” tha Boroviniq Bojoviq.

Share.