Çmimet e barnave do të jenë më të ulëta, lista do të zgjerohet më tej

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministria e Shëndetësisë e Malit të Zi është duke punuar në Rregulloren për çmimin maksimal të ilaçeve në mënyrë që një listë e re, e përditësuar dhe e zgjeruar e barnave me çmime më të ulëta të publikohet në fund të këtij apo fillimit të vitit të ardhshëm.

Kjo u njoftua nga Ministrja e Shëndetësisë Jelena Boroviniq-Bojoviq në një intervistë me Komitetin Shëndetësor të Odës Ekonomike Amerikane (AmCham) në fund të shtatorit, dhe në pritje të konferencës së ardhshme të titulluar: “Transformimi dixhital i kujdesit shëndetësor në Mal të Zi – Rritja e Qëndrueshme e Disponueshmërisë së Inovacioneve në Mjekësi”, organizuar nga AmCham.

“Ne duam që lista tjetër, e përditësuar e barnave të ketë çmime më të ulëta, gjë që do ta bëjë këtë shërbim më të arritshëm për qytetarët. Qëllimi ynë është që ajo të shohë dritën e ditës në fund të këtij ose në fillim të vitit të ardhshëm. Është një projekt ambicioz, por ne do të bëjmë çmos për ta arritur këtë qëllim me punë të palodhur. Përfshirja e barnave të reja është veçanërisht e rëndësishme për shkak të sëmundjeve malinje dhe sëmundjeve autoimune në popullatën e fëmijëve, por edhe për shkak të sëmundjeve kronike infektive dhe jo-infektive që dikur ishin shkaku kryesor i vdekshmërisë, dhe tani trajtohen me sukses me ilaçe inovative, ” tha ministri i Shëndetësisë.

Boroviniq-Bojoviq gjithashtu tërhoqi vëmendjen në procesin e blerjes së ilaçeve, i cili, siç thotë ajo, ka qenë problematik për dekada të tëra.

Share.