CEDEM: Forca me 1.2% kryeson ndaj subjekteve tjera shqiptare

0

CEDEM – “Qendra për Demokraci dhe të Drejtat e Njeriut” ne hulumtimin e fundit te cilin e ka publikuar para disa diteve, ve ne dukje shume ceshtje aktuale sic jane: Vleresimi  I punes se qeverise se Malit te Zi, besueshmeria ne institucione, vleresimi I politikaneve si dhe trendi I subjekteve politike, per te cilat eshte zhvilluar anketa ne qershor te ketij viti.  Sa I perket subjekteve politike shqiptare vlen te theksohet se Forca e Re Demokratike regjistron rritje te perkrahjes me 1,2% dhe mbetet lidere ne skenen politike tek shiptaret ne Mal te Zi, pason Alternativa Shqiptare me 1,1%. Ne kete anketim Unioni Demokratik I Shqiptareve rezulton me ramje te madhe te perkrahjes me 0,2 %, sikurse edhe LD ne MZ e cila ka 0,1% te perkrahjes, subjektet tjera shqiptae as nuk figurojne ne diagramin e  anketimit.

Share.