Bjekoviq: Qeveria dhe opozita duhet të fillojnë dialogun

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Qeveria dhe opozita duhet të fillojnë dialogun politik, kurse personalitetet kishtare duhet të punojnë në maksimum për të qetësuar konfliktin, tha Avokati i Popullit Sinisha Bjekoviq në një intervistë me agjencinë Mina. Sipas Bjekoviq, në dialog është e nevojshme të përfshihet edhe elita intelektuale si dhe institucionet si Akademia e Shkencave dhe Universiteti i Malit të Zi.

Ai vuri në dukje se, me kalimin e kohës, mesazhet pajtuese duhet të kenë shumë më tepër hapësirë në media ​​se mesazhet e tjera. “Ne nuk mund të lejojmë që ngjarjet e këtij lloji të reflektojnë përgjithësisht mbi harmoninë ndërfetare dhe marrëdhëniet ndëretnike. Kjo është nevojë kryesore, por edhe një apel për të gjithë shoqërinë, “shtoi Bjekoviq.

Ai vlerësoi se ka vend për përmirësim, jo ​​vetëm në fushën e harmonisë ndërfetare dhe marrëdhënieve etnike, por edhe në shqyrtimin e problemeve të tjera aktuale.

Share.