Beçiq: 13 korriku është kujtesa se Mali i Zi përjetësisht krenar i ka treguar Evropës se çfarë mund të arrihet nëse nuk e lini veten të lidhur në zinxhirë

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dita e kryengritjes së parë kundër fashizmit, 13 korriku, është një lloj kujtese se Mali i Zi territorialisht i vogël por përjetësisht krenar i ka treguar të gjithë Evropës se çfarë mund të arrihet, nëse keni guximin dhe të paktën një vendim – të mos e jepni veten të lidhur në zinxhire, tha Kryetari i Parlamentit të Malit të Zi, Aleksa Beçiq.

Sot, Beçiq së bashku me Shefin e Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë së Malit të Zi, Gjeneralin e Brigadës Millutin Gjuroviq dhe Ushtruesin e Detyrës Drejtorin e Administratës së Policisë, Zoran Brgjanin vendosën një kurorë me lule në përmendoren në Llazine, në Danillovgrad.

Beçiq vuri në dukje se çdo 13 korrik, Mali i Zi feston lirinë dhe antifashizmin dhe se nuk ka asnjë datë tjetër në historinë tonë që të festohet aq gjatë dhe në mënyrë harmonike sa kjo.

“Mali i Zi më 13 korrik është një shtet i pavarur, civil dhe evropian. Mali i Zi më 13 korrik është një shtet i drejtësisë shoqërore dhe barazisë. Më 13 korrik, Mali i Zi është një shtet i harmonisë dhe bashkëjetesës ndëretnike dhe ndërfetare. Mali i Zi më 13 korrik është një shtet i individëve të lirë që ushqejnë vlera universale. Mali i Zi më 13 korrik është një vend i njerëzve të pajtuar. Mali i Zi më 13 korrik është një shtet i lirisë së fesë. “Më 13 korrik, Mali i Zi është një vend ku njerëzit jetojnë dhe vdesin për vendin e tyre,” tha Kryetari i Parlamentit.

Ai shtoi se Mali i Zi përkulet para pjesëmarrësve në Kryengritjen e Trembëdhjetë Korrikut, luftëtarëve dhe heronjve dhe të gjithë atyre që ranë në mënyrë që ajo të jetonte.

Share.