Avokatët takohen sot me ministrin Sekuloviq

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Përfaqësuesit e Dhomës së Avokatëve do të takohen sot me përfaqësuesit e Ministrisë së Financave dhe Mirëqenies Sociale dhe koordinatorin e Ministrisë së Drejtësisë, Sergej Sekuloviq, në mënyrë që të përpiqen të gjejnë një zgjidhje të përbashkët dhe një sistem ligjor për të dalë nga bllokada. Javën e kaluar, shumica e anëtarëve të Dhomës së Avokatisë votuan dhe vendosën të vazhdojnë grevën, e cila po vazhdon për më shumë se një muaj e gjysmë.

Kryetari i Dhomës së Avokatëve të Malit të Zi, Zdravko Begoviq, pretendon se avokatët janë të gatshëm për negociata të mëtejshme dhe janë të vetëdijshëm për peshën e situatës.

Dhoma e Avokatëve të Malit të Zi ka vendosur të pezullojë sigurimin e ndihmës juridike për avokatët në të gjithë vendin nga data 24 maj derisa të bëhet kërkesa për të ndryshuar Ligjin për Fiskalizimin dhe për të përjashtuar këtë veprimtari nga zbatimi i tij.

Share.