Aksioni “Telefoni celular” – 271 gjoba për përdorim të celularit në komunikacion

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gjatë realizimit të aksionit “Telefoni celular” nga 9 deri më 11 korrik, policia sanksionoi 271 drejtues automjetesh që përdorën celularët gjatë drejtimit të automjeteve, njoftohet nga Drejtoria e Policisë. Një numër i konsiderueshëm i aksidenteve të trafikut në Mal të Zi shkaktohen nga shoferët për shkak të shpërqendrimit (çrregullimi i mungesës së vëmendjes) gjatë përdorimin e telefonit celular gjatë ngasjes “, thuhet në deklaratë.

Ata u kujtojnë shoferët se Ligji për Sigurinë në Trafikun Rrugor parasheh që drejtuesit e automjeteve mund të përdorin  pajisjet telefonike gjatë vozitjes vetëm me ndihmën e pajisjeve që mundësojnë përdorimin e tyre, pa përdorimin e duarve, të ashtuquajtura pajisje handsfree.

“Oficerët e policisë do të vazhdojnë të kryejnë aktivitete të rregullta dhe kontrolle të intensifikuara të pjesëmarrësve në trafik në periudhën e ardhshme, duke u përpjekur të kontribuojnë në zvogëlimin e numrit të aksidenteve të trafikut me pasojat më të rënda, me theks të veçantë në kontrollimin e shoferëve që përdorin celularë gjatë vozitjes”, thoné nga Drejtoria e Policisë.

Share.