Abazoviq takohet me përfaqësuesit e diasporës në Turqi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zv.kryeministri i Malit të Zi Driatn Abazoviq, gjatë qëndrimit treditor nuk Turqi u takua edhe me përfaqësuesit e diasporës. Në takim me ta Abazoviq theskoi se diaspora e madhe në këtë vend përbën një urë të rëndësishme lidhëse ndërmejt Turiqsë dhe Mali të Zi.

Në takim mori pjesë edhe konsulli i përgjishshëm i Malit të Zi në Stambill, Branisllav Karaxhiq.  “Abazoviq theksoi se çdo vend duhet të ketë një dialog të hapur, dhe në atë kuptim të krijojë marrëdhënie të mira me diasporën dhe emigrantët.

Ai deklaroi se hapja e Konsullatës së Përgjithshme në Stamboll në vitin 2019 është një përgjigje ndaj kërkesave të shumta të diasporës malazeze, por gjithashtu një reflektim i dëshirës për të përmirësuar marrëdhëniet me Turqinë, “thuhet në deklaratë.

Share.