7% më shumë automjete kaluan nëpër Sozinë sesa në 2019

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Në 13 ditët e para të korrikut, 168.406 automjete kaluan përmes tunelit të Sozinës, që është shtatë për qind më shumë se në të njëjtën periudhë në vitin 2019, tha drejtori i sektorit për trafik dhe mirëmbajtje në kompaninë “Monteput”, Andrej Mihailloviq.

Ai thotë se mesatarisht 13,000 automjete kalojnë nëpër tunelin e Sozinës çdo ditë, që është një numër i madh për këtë periudhë të vitit.

“Korriku dhe gushti janë muajt më të frekuentuar të vitit. Në 13 ditët e para të korrikut, kaluan 168.406 automjete, që është 7% më shumë se në vitin 2019 në këtë periudhë “, tha Mihailloviq në programin e mëngjesit RTMZ.

Ai thotë se ka pritje për shkak të turmës, por që zgjat për një kohë të shkurtër, përveç kur ka aksidente, në 13 ditët e fundit kanë qënë dy.

“Shtatë korsi janë të hapura, kështu që nuk ka turmë,” tha ai.

Ai tregon se tuneli kushtoi rreth 75 milion, i cili u pagua më parë.

“Që nga hapja e tunelit, rreth 120 milion euro janë mbledhur nga pagesa. “Përveç shlyerjes së huasë, ato fonde përdoren për mirëmbajtjen e tunelit dhe projektet e investimeve,” tha ai.

Vetëm personat me aftësi të kufizuara mund të kalojnë falas dhe çmimi i taksës vendoset nga Qeveria, tha ai.

Share.