KTHEHEN LEJLEKËT

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Lejlekët janë një familje e zogjve të gjatë, këmbë dhe qafë të gjatë, një sqep i gjatë dhe i fortë. Lejlekët janë aktiv kryesisht gjatë ditës. Ata janë shumë të ndjeshëm ndaj ndryshimeve të papritura klimatike.

Pjesa më e madhe e gjinisë nuk ka tela me zë të lartë, ata janë të heshtur dhe komunikojnë kryesisht në fole me një sqep. Megjithatë, disa, të tilla si gjene të zeza, mund të këndojnë.

Lejlekët jetojnë për mbi 20 vjet. Trëndafilat e bardhë jetojnë për mbi 30 vjet.

Shumë specie janë zogj shtegtarë. Kryesisht ata fluturojnë në mjegulla të rënda, duke fluturuar në ajër, duke kursyer energji, por kanë nevojë për rryma ajri të ngrohtë.

Ndonjëherë ata mendonin se kishin vetëm një partner të jetës. Megjithatë, pasi u zhvendos në jug, ndodh që, edhe pse rrallë, ata po ndryshojnë partnerët e tyre. Pra, këto dy kopje të lindjes erdhën në qytetin tonë, në Plazhin e Madh. Pikërisht për shkak se ato janë parë rrallë, ekipi i RTV Teuta donte të regjistronte lëvizjet e tyre.
Ata u kthyen dhe mbanin shumë simbolikë dhe disa histori të këndshme.

Share.