10 mjekë po largohen nga spitalet dhe qendrat shëndetësore

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sindikatat shëndetësore tregojnë se tendenca e mjekëve që largohen nga sistemi shëndetësor publik vazhdon, dhe se sipas të dhënave të tyre, gjithsej dhjetë synojnë ta bëjnë këtë, tre prej të cilëve ranë dakord për angazhimin e tyre të mëtejshëm të punës në institucionet në Serbi dhe Slloveni, shkruan gazeta Dan.

Përfaqësuesit e punonjësve mjekësorë paralajmërojnë se mjekët dhe personeli tjetër mjekësor po largohen nga institucionet shtetërore për fitime më të mira në sektorin privat dhe në vendet e rajonit.

Kohët e fundit, dy radiologë u larguan nga Qendra Klinike.

Arsyea e largimit është fitimi më i lartë, përparimi më i mirë dhe arsimimi më i mirë për sa i përket kushteve të ndryshme patologjike dhe numrit të pacientëve.

Share.